Pascal Jolivet

Pascal Jolivet

PASCAL JOLIVET ATTITUDE & SANCERRE 75cl

Deze maand zetten wij de getalenteerde wijnmaker Pascal Jolivet in de kijker!
Als derde generatie in de wijnwereld startte Pascal in het jaar 1987 onder zijn eigen naam, maar hij had nog geen eigen wijngaarden in bezit. Dat veranderde allemaal toen hij in 1993 de mogelijkheid had om een wijngaard van zes hectare groot over te nemen van zijn neven en ook nog eens gelegen in de betere terroirs van Bué en Sancerre. Zo ontstond het domein “Pascal Jolivet”.
Inmiddels uitgegroeid tot 120 hectare groot, waarmee hij fantastische wijnen maakt met een loepzuivere stijl en verfijnde balans. Denk aan de overheerlijke witte Loire wijn “Attitude” in ons assortiment, met een unieke stijl waar fruit en terroir heerlijk samen komen. Of misschien de Sancerre Rouge van 100% Pinot Noir druiven “Sancerre”. Heerlijke aroma’s van rode kersen en aalbesjes met in de mond een fijne kruidigheid en terug die fruitigheid van kersen.

Gastronomie:  De overheerlijke witte Loire wijn Ideaal bij schaal en schelpdieren. De Sancerre Rouge bij kaas, kalf- en gevogelte bereidingen. Fantastisch gezelschap bij uw valentijnsdiner.