Familieverhaal

Het verhaal van drankenhandel ALBO start in 1963, in een garage in de Lieven Gevaertstraat in Mortsel van waaruit bomma en bompa Van Looveren beleverden. Aanvankelijk gebeurde dit enkel aan particulieren, maar iets later werd de service uitgebreid en trok ALBO ook naar winkels en supermarkten. Pas in een volgende fase kwamen de horecazaken erbij.

Voor de tweede generatie is het wachten tot 1981. De oudste dochter Kathleen opent dan op haar 18 jaar de eerste zeer kleine ALBO drive-in, weliswaar al op de locatie van de huidige winkel in de Struisbeeklaan 10-12 in Wilrijk. Na een hele resem ingrepen vinden daar in 2011 de laatste verbouwingen plaats die de winkel vormen zoals we die tot op vandaag kennen.

Ook zoon Bob vervoegt zijn zus en ouders al op 18 jarige leeftijd bij ALBO. Bob treedt meer in de voetsporen van zijn vader en hij kiest ervoor om resoluut het departement horeca op te volgen. Broer Stefan, de jongste van de drie kinderen, is pas 17 als hij zoals de rest van de Van Looverens aan de slag gaat. Oorspronkelijk focust hij zich met Bob op de horeca. Maar na verloop van tijd legt hij zich steeds meer toe op de winkel, waar hij zowaar een beetje het gezicht van wordt.

Ondertussen is ook de volgende generatie toegetreden tot de ALBO-familie. Vier kleinkinderen runnen met veel enthousiasme mee de business. Kleindochters Magali en Elyne houden zich voornamelijk met de winkel in Wilrijk bezig. Terwijl de kleinzonen Thom en Nick het luik horeca voor hun rekening nemen.

Ons team

Kathleen

Begon op 18-jarige leeftijd met een klein winkeltje in de Struisbeeklaan, die ze samen met haar 2 broers liet uitgroeien tot de huidige prachtige zaak. Ben jij fan van de decoratie in de winkel? De complimenten zijn voor Kathleen.

Bob

Ook al van zijn 18e bij de familiezaak. Bob is de horecaman bij ALBO en hét aanspreekpunt voor alle leveranciers.

Stef

Sinds zijn 17e bij ALBO en van alle markten thuis. Jarenlang het gezicht van de winkel. Babbeltje nodig? Éen adres: de Stef. Vandaag ondersteunt hij Bob weer meer in het horecagedeelte. Al duikt hij geregeld nog eens op in de winkel, speciaal voor ‘zijn’ klantjes.

Crist’l

Na jaren in de banksector gewerkt te hebben, mee in de zaak van de familie van haar man gestapt.
Als hoofd financiën van de firma, komt haar ervaring vanuit de financiële sector zeker van pas.

Sandra

Groot gebracht in een traiteurszaak en zelf een restaurant uitgebaat. Getrouwd met een brouwer. Kortom; een match made in heaven.

Elyne

De oudste van de 4 kleinkinderen. Kinesiste van opleiding. Toch bleek ze zoals de rest van de familie al heel snel gebeten door de ALBOmicrobe.

Thom

Thom vervoegde als eerste van de kleinkinderen de zaak, met alle ervaring vandien in tal van aspecten. Een lachebek achter de kassa op zaterdagen, harde werker en magazijnier in de week.

Nick

Het manusje-van-alles in het magazijn in Aartselaar. Hij neemt bestellingen op, zorgt voor de aanvul en gaat soms mee de baan op. Op zaterdag trakteert hij op grapjes achter de kassa.

Magali

De jongste telg van de familie. Studeerde orthopedagogie, maar koos toch met veel overtuiging voor de familiezaak. Magali is ons vertrouwd zonnetje aan de kassa.

Bart

‘Mijnheer de winkelverantwoordelijke’ en manusje-van-alles. Hoor je ergens in de winkel iemand een muziekje fluiten, dan is onze Bart nooit ver weg.

Thijs

De ‘maître sommelier’. Op zoek naar de geschikte wijn bij jouw stukje vis, vlees of de heerlijke pasta die je wil bereiden? Thijs zorgt voor de perfecte combinatie.

Mark

De ‘hoofdmagazijnier’. Het is dankzij Marc dat de stock altijd klopt en dat jij nooit zonder je favoriete biertje of frisdrank valt.

Michael

Ons jongste geweld in het magazijn. Hij staat in de drive-in steeds tot jouw dienst om de boodschappen in de wagen te laden of leeggoed te verzamelen.