header
image Augustus


Oktober is voor Albo een feestmaand want onze winkel bestaat 40 jaar. 40 jaar geleden begonnen we met een heel klein winkeltje op onze huidige locatie. Na heel wat uitbreiding en verbouwingen, is onze winkel uitgegroeid tot wat hij nu is. Om dit te vieren, ontwikkelde we een bier in samenwerking met de Vleesmeesters Brewery: ’t Alboke. Een blond bier van 8.5% met een frisse, licht kruidige afdronk en toetsen van citrus. Het bier drinkt mooi, droog weg en is een uitstekende dorstlesser. Ons biertje past uitstekend met een pittige hummus, een stukje nootachtige oude kaas, gevogelte of witte vis. Vanaf half oktober is ons bier te koop in de winkel. Maar in de week van 18 oktober zetten we jullie, onze klanten, in de bloemetjes voor jullie onvoorwaardelijke steun. In samenwerking met onze trouwe leveranciers stellen we een goodiebag samen om jullie te bedanken. In deze zak zit er steevast een ’t Alboke in!

Natuurlijk staan ook deze maand weer heel wat producten in de kijker. Beginnen doen we met Gili. Een gemberconcentraat dat je immuunsysteem een boost geeft. Nieuw in ons assortiment is de Gili thee. Maak nu van je favoriete drankje thee. Zaterdag 9/10 laten ze hun koud gemberdrankje proeven.

 

Gili

 

Naast ’t Alboke hebben we Charlie-bier opgenomen in ons assortiment. Geïnspireerd op Charlie Chaplin om deze legende in ere te houden met een blond of tripel bier. Kom het nu ontdekken en krijg bij aankoop van 8 flesjes, 1 glas gratis.

 

Ook Bumbu introduceert een nieuwe rum bij ons: Bumbu XO. Deze rum rijpt eerst 15 jaar in bourbon vaten om daarna te finishen in witte eiken sherry vaten uit Spanje. Deze techniek zorgt ervoor dat de rum een geweldige afdronk heeft tot gevolg. Nu krijg je bij aankoop van 1 fles Bumbu of Bumbu XO een glas gratis.


MEER INFO


Als alcoholvrij alternatief bieden we graag Fryns Nature of Spice aan. De Nature heeft een smakenpallet van selderzaad, gember, citroen en munt. Fryns Spice focust zich meer op verse gember, citroen en rode peper. Iets pittiger dus! Mix het nu tot uw favoriete mocktail. Kom wat leuke recepten ontdekken op de degustatie! Exacte datum wordt nog gecommuniceerd via onze social media.

 

Nog in de kijker deze maand:

  • Non-alcoholic van de maand: Hendrick’s Amazonia. De nieuwste editie Hendrick's gin. Het is geïnspireerd op bezienswaardigheden, geluiden, verhalen en geuren die meester distilleerder Lesley Gracie ervoer toen ze opzoek was naar het Amazone-regenwoud. Het resultaat is een heldere en tropische gin die zeker de vrouwen zal bekoren door zijn zachte en florale smaken.

  • Whisky van de maand: Bunnahabhain Toiteach A Dha. Staat als whisky in de kijker. De naam wordt uitgesproken als “Toch-ach-ah-ghaa” en betekent “rokerige twee”. Toiteach A Dhà is namelijk de opvolger van de oorspronkelijke Toiteach die in 2007 werd geïntroduceerd. Voor deze variant selecteerde Senior Blender Kirstie McCallum een combinatie van bourbon- en sherryvaten. Die rijpten vervolgens de volledige tijd in de warehouses aan Bunnahabhain Bay. Het leverde een fijne combinatie op van lichte turfrook en delicaat zoete sherryinvloeden. De whisky is niet koud gefilterd en heeft zijn natuurlijke kleur.

 

Bunnahabhain

 

WIJNTIPS VAN ONZE SOMMELIER

Rocking Ram De wijntip voor Oktober is de Rocking RAM van flying winemaker Shaun Crombé. Wijn zit bij Shaun Crombé in de familie en op jonge leeftijd heeft hij al verschillende stages gelopen bij wijnboeren in Frankrijk, op zijn 20ste is hij naar Stellenbosch verhuisd... LEES MEER›››

 

Hierbij nodigen wij jullie graag van dinsdag 19/10 tot en met zaterdag 23/10 uit om met ons mee te vieren! 😊BEZOEK ONZE WEBSHOP!

 

'T Alboke

 

BESTELLINGEN

Het is steeds mogelijk om je aankopen op voorhand te bestellen via e-mail (drivein@albodrinks.be) of telefoon (03 440 14 36). Deze worden dan tegen een te overleggen tijdstip voor je klaargezet.

We blijven de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet volgen en de maatregelen die we namen om het welzijn van onze klanten en medewerkers te bewaken blijven van kracht. Als er vragen zijn, neem dan contact op met de winkel. Bedankt alvast voor jullie vertrouwen. Zorg goed voor jezelf en voor anderen! En graag tot snel.

 

www.albodrinks.be

Frans van Dunlaan 63, 2610 Wilrijk