Wijntip November

Pascal Prunier-Bonheur | De Windmolen

WIJNTIP November

Het is niet gemakkelijk om “betaalbare” Bourgogne wijnen met karakter te vinden tegenwoordig, maar ook niet onmogelijk.

Pascal Prunier is inmiddels de vijfde generatie van wijnmakers in de familie. In 1983 is hij samen met zijn vrouw Christine gestart met 3ha en inmiddels uitgegroeid tot 8ha aan wijngaarden gesitueerd in de Côte de Beaune, het wijnhuis zelf bevind zich in Meursault. Zijn werkwijze van “Lutte raisonnée” benadert heel dicht de Biodynamische aanpak, maar in denkwijze blijft hij iets dichter bij de grond. De wijnstokken hebben gemiddeld al een mooie leeftijd bereikt van zo’n 50 jaar, waardoor hun wijnen een mooie complexiteit te bieden hebben.

Nieuw in het gamma:

Bourgogne Chardonnay 2020

De druiven zijn afkomstig van verschillende wijngaarden in en rondom Meursault. Een heerlijke ronde wijn met nootachtige aroma’s, subtiel boterig, lichte houttonen, boomgaardfruit en een fijne aciditeit.

 

Bourgogne Pinot Noir 2020

Deze Pinot Noir heeft een mooie diepe kleur, klein zwart fruit in de neus, lichtjes floraal, heerlijk sappig rood fruit met een fijne kruidigheid en een goede structuur. De wijn is puur, intens en heeft een mooie lengte.

 

Auxey-Duresses 1e Cru “Les Duresses” 2020

In de neus geeft deze wijn ondanks zijn jeugd al veel prijs met fijne aroma’s van kers, pruim en tabak, die in de mond nog eens bevestigd worden. De oude wijnstokken van gemiddeld 85 jaar geven een mooie complexiteit, het hout is subtiel, maar zorgt voor een goede structuur en de wijn heeft voldoende aciditeit voor een goed bewaarpotentieel. Nu drinken is ook geen probleem, maar best even karafferen!