Wijntip Oktober

Rocking Ram

De wijntip voor Oktober is de Rocking RAM van flying winemaker Shaun Crombé.

Wijn zit bij Shaun Crombé in de familie en op jonge leeftijd heeft hij al verschillende stages gelopen bij wijnboeren in Frankrijk, op zijn 20ste is hij naar Stellenbosch verhuisd en heeft ook daar gewerkt bij meerdere wijnboeren en kreeg hij de kans om ervaring op te doen met het maken van zijn eigen wijn. Tegenwoordig maakt hij naast zijn instap gamma van RAM wijnen ook een heerlijke witte en rode wijn van hoger niveau onder de naam Rocking RAM.

Rocking RAM Chardonnay

Stellenbosch, Zuid-Afrika

Een pure Chardonnay die voor 80% op de lie gist in hoofdzakelijk Franse tweede en derde jaars vaten. In de neus vinden we boterige toetsen, gele perzik en wat citrus. De volle, romige smaak van hoofdzakelijk steenfruit en de frisse toetsen van citrus zijn persistent. Heerlijk bij rijke visschotels en schaaldieren, gevogelte en romige kazen.

Rocking RAM Cabernet Sauvignon Syrah

Stellenbosch, Zuid-Afrika

Beide druiven worden met de hand geoogst. Na de fermentatie rijpt de wijn gedurende 12 maanden op Franse eiken vaten. De wijn heeft een mooie robijnrode kleur en evenwichtige aroma’s van pruimen, kruiden met rood en donker fruit. In de mond een stevige structuur, wederom fijn rood en donker fruit en gedroogde kruiden, het hout komt er ook mooi door zonder te overheersen.

Te schenken bij gegrilde lamsbout, karbonades en stoofschotels.