Wijntip November

Paul Jaboulet Aîné

Een icoon in de Rhônestreek! Het huis werd opgericht in 1834 door de oudste zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet. In 2006 was er een overname door de Zwitserse familie Frey die een vernieuwende aanpak hanteerde en investeerde in modernisatie, maar de familie Jaboulet is altijd betrokken gebleven. Tegenwoordig is Caroline Frey de eindverantwoordelijke en werkt nauw samen met Frederic Jaboulet, in totaal hebben zij 114ha aan wijngaarden in zowel de noordelijke als zuidelijke Rhône waar voornamelijk aan biologische wijnbouw wordt gedaan.

Wit
Paul Jaboulet Aîné, Secret de Famille Viognier 2020

Een heerlijke frisse viognier met mooie accenten van tropisch fruit zoals mango en ananas. Het fruit is gelukkig niet plomp en vermoeiend, maar juist zeer aangenaam en uitnodigend dankzij de fijne zuurtjes in de wijn. Ideaal als aperitief, bij coquilles of bij de Thaise keuken.

Rood
Paul Jaboulet Aîné, Parallele 45 2019

Een blend van grenache en syrah met rijke aroma’s van bosvruchten. In de mond blijft het fruit intens met lichte kruidige ondertonen en een fluwelige zachtheid met een goede lengte en warme afdronk. Te combineren met rood vlees, roulades en stevige kazen.

Paul Jaboulet Aîné, Crozes Hermitage “Les Jalets” 2017

Een fantastische wijn van 100% syrah uit het noorden van de Rhône. Elegant met zijdezachte tannines, goede mineraliteit en een fijne complexiteit met tonen van rood en zwart fruit, viooltjes, tabak en peper. Perfect bij rood vlees, wildgerechten en harde kazen.