Wijntip December

Wijntip December

 

Ook voor de feestdagen hebben wij een mooie selectie van wijnen uitgestald in onze winkel die de ideale begeleider zijn bij al uw keuken specialiteiten of als  het perfecte geschenk dienen voor de wijn enthousiasteling.

Nieuw in ons assortiment is een sublieme Cava Gran Reserva Vintage 2015 van Pere Ventura. Eén van de grondleggers in de geschiedenis van Cava. Dit is een heerlijke blend van Xarel-lo en Chardonnay met een rijping van maar liefst 5 jaar en heeft een zacht profiel met rijke smaken. Een uitzonderlijke kwaliteit die menig Champagne overschaduwt.
Een andere mooie toevoeging aan ons gamma zijn de wijnen van Domaine Bouchard Père & Fils. Een top producent en één van de oudste wijnhuizen in Bourgogne met meer dan 80 ha aan Grand Cru en Premier Cru wijngaarden.
Een greep uit ons aanbod.

Macon-Lugny “Saint-Pierre” 2019
Een Chardonnay zonder houtrijping en dus lekker fris met toch een beetje vettigheid in de mond. Heerlijk als aperitief of bij lichtere gerechten met schaal en schelpdieren.

Beaune du Chateau Blanc Premier Cru 2018
Voor als het net even iets meer mag zijn. Evenwichtig, vol, rijk en rond. Hierin komt de expertise van het domein tot zijn volledige recht.

Volnay Les Caillerets Ancienne Cuvée Carnot Premier Cru 2018
Een uitzonderlijke wijn met finesse, complexiteit en zijdezachte afdronk. Pinot Noir in al haar glorie!
Ook Italië heeft heel wat te bieden. Wij hebben o.a. twee top Vino Nobile’s van Cantina Dei uit Toscane, of de verrassende kwaliteitsvolle wijnen van Conte Giangirolamo gemaakt van Primitivo en Negroamaro druiven en in bijzonder mooie flessen gepresenteerd.

 

Bordeaux is ook zeker niet vergeten, maar het is teveel om over te schrijven en kom ze dus ontdekken in onze winkel te Wilrijk!