Wijntip April

DeMorgenzon

DeMorgenzon Sauvignon Blanc 2019 / Chardonnay 2019 / Syrah 2017 75cl

Graag geven wij deze maand het wijnhuis “DeMorgenzon” wat welverdiende aandacht. Het wijnhuis ligt in het Zuid-Afrikaanse West-kaap  en de wijngaarden bevinden zich tussen de 200 en 400m hoogte met een spectaculair panorama van Kaapstad, Simonsberg en de oceaan. Ze geloven heilig in de voordelen van biodiversiteit en duurzaamheid, tussen de wijngaarden zijn dan ook tuinen aangeplant met o.a. wilde bloemen, rozen en vijgenbomen. Met trots noemen zij het dan ook “Garden Vineyards”.

In ons gamma presenteren wij u de volgende wijnen:

DeMorgenzon DMZ Sauvignon Blanc 2019
Een heerlijk frisse wijn met aroma’s van passievrucht en citrus, rijke smaken van rijp exotisch fruit en frisse zuren met fijne mineralteit in de afdronk.

DeMorgenzon DMZ Chardonnay 2019
Een klassieke Stellenbosch Chardonnay met rijp steenfruit, een vleugje honing en citrus, genoeg houtrijping voor volume, maar perfect in balans om de wijn nog heerlijk fris te houden.

DeMorgenzon DMZ Syrah 2017
Een mooie donkerpaarse kleur, heerlijk aroma van bessen en lichtjes floraal, vol en fruitig in de mond met kruidige toetsen van peper, kaneel en vanille. De wijn rijpt 12 maanden op een combinatie van kleine Franse eikenvaten en foeders.

Schenk de zon in uw glas en geniet van de lente!